MEDICINSKA OPREMA

Tehnologija u službi čovječanstva nam je bila primarna smjernica od samog našeg osnivanja. Proširenje industrijskih standarda kvalitete kontrole, testiranje proizvoda i analize rizika su više od pukih koraka u tom procesu. Samo je najbolje dovoljno dobro u spašavanju ljudskih života.

Centralni sistemi medicinskih plinova

Centralni sistemi medicinskih plinova

Visokokvalitetni i potpuni Medicop centralni sistem medicinskih plinova uključuje napredni sistem nadzora, plin sabirnik, plinska postrojenja, kontrolne panele, terminalne jedinice i cjevovodni sistem. Medicop centralni sistem medicinskih plinova oprema je u potpunosti u skladu sa zahtjevima međunarodnih standarda EN ISO 7396-1 ili HTM 02-01. Naše stručno osoblje može Vam pružiti stručnu podršku od faze planiranja do podrške i servisa.

 

Uređaji za terapiju kisikom

Uređaji za terapiju kisikom

Medicop prijenosne jedinice omogućavaju pacijentima da ostanu mobilni i aktivni i pored stalne potrebe za kisikom. Naši regulatori pritiska obezbjeđuju apsolutno čist gas, omogućavaju lako spajanje/skidanje sa boce i garantuju u potpunosti bezbjedno rukovanje pri visokim pritiscima. Medicop mjerači protoka omogućavaju lako podešavanje protoka, vlažnosti i pritiska kisika.

 

Bolnički kanali

Bolnički kanali

Za optimalno osvjetljenje, dostavu energije i apsolutnu sigurnost svakog ležaja provjerite naše Medilight bolničke kanale. Za bolničke ležajeve kojima su potrebni višestruki pristupi utičnicama Medicompact bolnički kanali su idealno rješenje. Za odjele intenzivne njege, gdje njega pacijenta zahtijeva dostatan broj energetskih i gasnih jedinica, kao i komotan prostor za smještanje medicinskih uređaja i dodataka, preporučujemo Medintensive.

 

Medicinski aspiratori

Medicinski aspiratori

Bilo da se električni, vakuumski ili na komprimirani zrak, Medicop medicinski aspiratori su sinonim za kvalitet i preciznost. Naši proizvodi su prilagođeni za laku upotrebu i održavanje, dugotrajni su, višefunkcionalni i izrazito tihi pri radu. Medicop uređaji za trajnu drenažu su nezamjenjivi pri dugotrajnim tretmanima aspiracije, a raspolažemo i sa širokim asortimanom dodataka.

 

Sistem medicinskih šina

Sistem medicinskih šina

Izborom najkvalitetnijih materijala, komponenti i inovativnim dizajnom uspjeli smo postići maksimalnu pouzdanost, funkcionalnost i mogućnost servisiranja naših sistema medicinskih šina, a što uključuje medicinski rail sistem, police za rail sistem, stalke za infuziju, zastore i korpe.